Post Ini Akan Selesaikan 99% Masalah Terbesar Anda Iaitu… LEADS!

Jangan tipu diri sendiri…

Anda sebenarnya masih lagi belum “hidup selesa” dengan bisnes anda sebab anda masih lagi belum buat sales yang meletop.

Tapi pernahkan anda terfikir… SALES anda masih belum cukup meletop di sebabkan leads bisnes anda sikit, kurang, atau langsung tak ada?

Apa yang saya maksudkan leads?

EYEBALLS. ATTENTION. ORANG YANG SATU KAKI CELUP MASUK DALAM AIR. NAK TENGOK DALAM SUNGAI ADA BUAYA TAK.

Sebelum terjun dan menyelam sepenuhnya.

Orang yang cakap “macam best je ni”…

Dengan kata lain (bahasa baku Malaysia)…

Orang yang berminat dengan anda, marketing anda, mesej anda, video anda, iklan anda, offer anda… dan mereka nak tahu lebih detail.

Nak customer yang banyak? Nak sales banyak? Anda juga mesti perlu leads yang banyak!

Simple matematik dan bisnes theory.

More leads. More sales. More money.

Bagaimana Nak Dapatkan Leads?

Sekarang ada banyak cara untuk dapatkan leads.

Favourite saya masih lagi tetap dan selamanya email (subscriber).

1 email = 1 lead

Tapi sekarang dah canggih. Dah modern.

Anda boleh dapatkan lead WhatsApp. Lead dari Facebook Messenger. Lead dari Direct Message (Instagram). Lead dari Google Form. Lead dari SMS. Lead dari phone call.

Sebab itu anda bertuah…

Dalam post ini…

Saya akan ajar anda bagamana nak gabungkan kesemua channel ini supaya anda dapat “Lead Suppress” untuk bisnes anda.

Apa maksud lead suppress?

Pernah tengok cerita perang?

Bila sarjen atau captain cakap… surpressing fire!

Ini maksudnya tembak musuh dengan semua fire power dan peluru yang ada…

Tujuannya untuk lumpuhkan movement musuh supaya mereka pinned down!

Peluru datang dari semua arah, atas, bawah, kiri dan kanan… Kadang-kadang tak nampak pun mana peluru terus kene headshot.

Perkara yang sama juga anda nak buat dalam bisnes anda!

Dalam lead generation… anda nak buat style suppressing fire!

Dapatkan sebanyak leads yang mungkin dalam bisnes anda.

Lead yang masuk setiap hari, dan semakin meningkat setiap hari… sehingga jari-jari anda lenguh untuk balas setiap mesej, reply dan comment yang masuk!

Saya bukan cakap main-main… ini lah apa yang berlaku dalam bisnes saya sekarang bila anda apply teknik “Lead Suppress” ini.

Bagaimana Nak Setup Leads Suppress Dalam Bisnes Anda?

Ok. Sila bagi perhatian sepenuhnya. Part ini sangat penting. Ada banyak cara untuk setup lead suppress, tapi ini adalah FAVOURITE saya. Kenapa?

Pertama: Cost murah, anda boleh mula dengan RM10 sehari.

Kedua: Laju, anda boleh setup semua proses ini kurang 2 jam.

Ketiga: Senang nak scale up.

Ini adalah langkah demi langkah bagaimana nak setup.

1) Publish satu post di Facebook dengan tujuan untuk dapatkan banyak PM.

Ok. Kalau anda newbie… saya faham… mungkin anda tertanya-tanya “macam mana nak dapatkan banyak PM?”.

Sebenarnya simple.

Bagi something free dalam market anda. E-book. Video series. Email newsletter. Apa sahaja yang anda value tinggi.

Something yang boleh selesaikan masalah market anda dengan cepat dan efektif!

Contoh.

Baru-baru ini saya buat satu case study untuk bisnes isteri saya. 1 PDF report dalam 14 muka surat. Tajuk case study ini:

“Bagaimana Saya (Seorang Suri Rumah) Buat Extra Income Lebih RM19,000 Dalam Bisnes Kecantikan… Kurang 21 Hari!”

Ingat. Ini adalah post Facebook. Perhatikan “call to action” di hujung post. Apa yang saya buat? Saya suruh prospek saya PM di bawah kalau berminat.

That’s it!

2) Guna manychat.com untuk reply comment secepat mungkin & secara auto.

Dalam video ini saya explain bagaimana nak guna manychat.

Software ini ada free dan paid version. Anda perlukan paid version untuk function auto reply comment.

Contoh, semua comment ini di reply sepenuhnya oleh manychat.com!

Harga USD10 sebulan. Berbaloi. Highly recommended.

3) Bagi link squeeze page dalam inbox Facebook Messenger.

Ini OPTIONAL.

Ada 2 cara.

Anda boleh terus bagi link download dalam Facebook Messenger.

Atau…

Jangan bagi link download dalam Facebook Messenger, tapi suruh prospek anda isi nama dan email.

Kemudian baru bagi link download melalui email. Ini adalah servis email autoresponder yang saya guna.

Apa yang berlaku sekarang adalah… anda sedang bina “HYPER RESPONSIVE” email subscriber!

Bukan itu sahaja… anda juga bina subscriber melalui manychat.

Sekarang anda boleh follow up melalui email dan Facebook Messenger! BOOM!

4) Follow up & close sales.

Jangan lupa close leads anda.

Ada banyak cara untuk close.

Kalau nak fully automated, saya recommend anda guna OnPay payment gateaway.

Terus hantar ke sales page. Senang kerja.

Kalau nak lebih personal dengan prospek anda, nak jual high end produk…

Saya suggest guna WhatsApp. Atau phone call jika perlu.

Pergi ke wasap.my.

Register free account.

Buat 1 link khas.

Seperti ini: brandnewyou.wasap.my

Kegunaannya adalah… bila prospek klik link itu… prospek akan message anda di WhatsApp siap terus dengan pre-made skrip!

Wow! Mudah kan?

Run Facebook Ads Sampai Dapat Tune

Bila anda dah setup strategi lead suppress, sekarang masanya untuk guna Facebook Ads dan keluarkan message dan offer anda depan ribuan prospek yang berminat.

Ini adalah campaign Facebook Ads yang anda perlu guna untuk strategi lead suppress ini:

Of course anda boleh buat retargeting untuk semua orang yang pernah engage dengan post anda. Tapi ini strategi yang lebih advance dan sebenarnya anda tak perlu pun untuk buat jualan meletop!

Seriously tak perlu.

Fokus anda hanya dapatkan leads secara suppressing fire!

Lagi banyak orang comment di post anda, lagi banyak leads anda akan dapat.

Quick Recap

Ini adalah diagram dan flow untuk anda nampak dan faham lebih jelas.

Ok. Sekarang anda dah pun baca.

Next step adalah untuk terus implement dalam bisnes anda.

Strategi lead suppression ini PROVEN untuk semua jenis bisnes, produk dan servis.

Semoga post ini bermanfaat dan saya doakan bisnes anda terus maju.

Suka post ni? Comment. Share.

5 thoughts on “Post Ini Akan Selesaikan 99% Masalah Terbesar Anda Iaitu… LEADS!”

Leave a Comment