Apa Setiap Usahawan Perlu Tahu Tentang... Social Media & Sistem Jualan Internet... Untuk Jualan Merecik & Customer Bertaburan.

Tak tahu kat mana nak mula & masih lagi mencari... Itu penyakit namanya.

Salam dan hi.


Sekiranya anda pernah mula bisnes sebagai stokis atau agent... pernah attend training dari founder tapi masih lagi tak boleh buat untung...


Sekiranya anda founder produk dan tahun ini merupakan 3 tahun anda keluarkan produk terbaru di pasaran tapi masih lagi tak buat untung...


Sekiranya anda buat bisnes network marketing, recruit distributor baru setiap bulan, tapi masih lagi tak nampak mana datang untung...


Sekiranya anda pernah masuk seminar marketing A, B, C sampai Z... tapi masih lagi tak rasa untung bisnes...


Maka sila baca page ini sampai habis.

Sebab saya akan tunjuk anda proses marketing untung 100K.

Pada tahun 2016 - saya keluarkan 1 produk digital, buat 1 marketing funnel, 7 hari email followup sequence.


Tahun 2017 -  saya tak buat apa-apa.


Tahun 2018 - bulan Desember saya mula promote balik produk yang sama.


Tahun 2019 sampai sekarang - jualan hampir cecah RM30K dengan minimum effort.

Kenapa saya share result ini dengan anda... apa kene mengena?

Mungkin tiba masanya untuk anda sedar...


Kejayaan anda dalam bisnes bukan datang dari peluang terbentang depan mata, atau ilmu latest dari seminar dan workshop.


Apa yang anda perlu tahu adalah...


"Apa yang saya perlu buat sekarang?!"

Punca #1 kenapa ramai usahawan gagal: terlalu banyak pilihan

Berapa kali anda masuk Netflix atau Iflix... scroll atas bawah - 5 minit kemudian anda masih belum boleh buat pilihan nak tengok cerita apa.


Saya buat benda yang sama setiap hari.


Kenapa?


Terlalu banyak sangat pilihan. Tak tahu nak pilih apa. Cerita ini macam tak best. Ini macam menarik. Tapi tengok ni macam lebih banyak action. Tapi ini ada pelakon favorite.


Sama juga dalam bisnes.


Anda sentiasa rasa ada "sesuatu" dalam bisnes yang anda perlu tahu, atau belum tahu... dan disebab kan "sesuatu" itu anda masih belum berjaya.

Bagaimana Nak selesaikan masalah jualan & Bisnes anda sekarang?

Simple. Anda perlukan 2 komponen.


Pertama: Social Media

Kedua: Sistem Jualan


Langkah 1: Anda perlukan content di social media. Facebook & Instagram. Setiap content yang anda kerluakan dengan tujuan untuk bina kredibiliti dan trust dengan prospek.


Kemudian guna social media untuk bina database anda. Trend paling hot sekarang adalah messenger. Jangan lupa email... atau kumpul kedua-duanya sekali dengan strategi hybrid.


Cara paling pantas adalah dengan advertising. Facebook Ads.


Perhatikan engagement content anda. Content yang tinggi engagement adalah sign untuk jadikan ia iklan. 


Setiap content pastikan ada call to action ke sistem jualan anda.


Langkah 2: Sistem jualan adalah proses dalam bisnes anda untuk tukar prospek kepada customer.


Dengan kata mudah: CLOSE SALE


Tak semua sistem jualan sama. 


Kalau anda jual produk fizikal seperti jam tangan, kasut, perabot... call to action anda boleh jadi semudah URL shopee store anda.


Untuk usahawan digital, anda boleh hantar ke webinar anda atau sales page anda.


Sekiranya anda agent hartanah, insurans, network marketer, dan anda perlukan appointment 1 on 1... anda boleh suruh prospek klik ke link Whatsapp anda.


Tapi anda perlu ingat... mereka yang masuk dalam sistem jualan anda adalah prospek anda yang dah kenal, suka dan percaya anda di sebab kan content anda dalam social media.


Bermaksud... prospek anda sangat kualiti dan bersedia untuk beli!


Ok saya nampak jelas. Tapi apa yang saya perlu buat sekarang?

Sebab itu saya sediakan "walkthrough" tutorial ini untuk anda... supaya anda nampak jelas.

Untuk cantumkan ke semua komponen ini perlukan skill. InsyaAllah saya boleh turun skill itu kepada anda, jika anda izinkan diri anda dan bersedia untuk belajar.


Tujuan saya keluarkan WALKTHROUGH tutorial ini simple:

Saya nak pastikan training ini investment paling bernilai dalam hidup anda.


‚Äč

Get on a 30 minute training with me and I will show you how to change your life forever and stop the STRUGGLING once and for all...